Inge Koning-Neppelenbroek

Gastvrouw

Inge is gastvrouw in hart en nieren. 16 jaar lang runde ze met succes restaurant Jan Steen. In 2019 gooide ze het roer volledig om en investeerde ze in een omvangrijke renovatie. Vol nieuwe energie begon ze aan het nieuwe avontuur dat Restaurant Het Buitenhuys heet. Een schitterend restaurant waar Inge gasten in huiskamersfeer optimaal laat genieten van heerlijke gerechten, een goed glas wijn, een verrassend speciaalbier. Met haar spontane karakter zorgt ze ervoor dat gasten zich direct thuis voelen. En met haar kennis van de omgeving helpt ze gezelschappen graag aan een arrangement op maat.

Niek van Leeuwen

Chef

Na vele meters gemaakt te hebben op plekken als Envy in Amsterdam en The Jane** in Antwerpen is Niek teruggekomen naar z’n roots. Met het idee om ooit iets in de omgeving van Zwolle te starten, komt hij terecht bij Het Buitenhuys. Hier helpt hij mee met de opstart van het mooie restaurant. Het bevalt zo goed dat hij besluit te blijven. In zijn keuken draait het om continue kwaliteit. Niek gebruikt graag de term New Dutch Cuisine om zijn kookstijl te beschrijvenLokale Nederlandse producten hebben de hoofdrol, maar hij past graag invloeden uit andere landen toe. Het leidt tot smaakvolle gerechten die blijven verrassen.

Roy Werink

Sous-chef

Nadat hij de koksopleiding in Hardenberg afrondde, bleef sous-chef Roy in die omgeving werken. Bij De Bokkepruik* en De Ganzenhoeve deed hij veel ervaring op met de klassieke Franse keuken met Hollandse invloeden. Voordat hij naar Heino kwam, was Roy sous-chef bij Den Herdenbergher. Ook daar werkte hij al graag met streekproducten. Als sous-chef bij Het Buitenhuys ziet hij opnieuw die klassieke Frans-Nederlandse tonen in gerechten, maar nu op een eigentijdse manier, met nog frissere smaken. Met een stijlvolle presentatie van de gerechten maakt hij met veel plezier de culinaire beleving compleet.

Kira Wallé

Gastvrouw

Geboren en getogen in Amsterdam kwam Kira al vroeg in aanraking met de horeca. Als klein meisje liep ze rond in het café waar haar moeder werkte en zo ontwikkelde zij een ware passie voor het vak. Kira werkte op plekken als Restaurant Envy, Café Rijsel in Amsterdam en Graanmarkt 13 in Antwerpen. Met Niek verhuisde ze naar Zwolle en samen begonnen ze aan Het Buitenhuys avontuur. Met haar warme uitstraling en uitgebreide kennis van gerechten en wijnen bezorgt ze je graag een onvergetelijke avond bij Het Buitenhuys.

Inge Koning-Neppelenbroek

Gastvrouw

Inge is gastvrouw in hart en nieren. 16 jaar lang runde ze met succes restaurant Jan Steen. In 2019 gooide ze het roer volledig om en investeerde ze in een omvangrijke renovatie. Vol nieuwe energie begon ze aan het nieuwe avontuur dat Restaurant Het Buitenhuys heet. Een schitterend restaurant waar Inge gasten in huiskamersfeer optimaal laat genieten van heerlijke gerechten, een goed glas wijn, een verrassend speciaalbier. Met haar spontane karakter zorgt ze ervoor dat gasten zich direct thuis voelen. En met haar kennis van de omgeving helpt ze gezelschappen graag aan een arrangement op maat.

Niek van Leeuwen

Chef

Na vele meters gemaakt te hebben op plekken als Envy in Amsterdam en The Jane in Antwerpen is Niek teruggekomen naar z’n roots. Met het idee om ooit iets in de omgeving van Zwolle te starten, komt hij terecht bij Het Buitenhuys. Hier helpt hij mee met de opstart van het mooie restaurant. Het bevalt zo goed dat hij besluit te blijven. In zijn keuken draait het om continue kwaliteit. Niek gebruikt graag de term New Dutch Cuisine om zijn kookstijl te beschrijvenLokale Nederlandse producten hebben de hoofdrol, maar hij past graag invloeden uit andere landen toe. Het leidt tot smaakvolle gerechten die blijven verrassen.

Roy Werink

Sous-chef

Nadat hij de koksopleiding in Hardenberg afrondde, bleef sous-chef Roy in die omgeving werken. Bij De Bokkepruik en De Ganzenhoeve deed hij veel ervaring op met de klassieke Franse keuken met Hollandse invloeden. Voordat hij naar Heino kwam, was Roy sous-chef bij Den Herdenbergher. Ook daar werkte hij al graag met streekproducten. Als sous-chef bij Het Buitenhuys ziet hij opnieuw die klassieke Frans-Nederlandse tonen in gerechten, maar nu op een eigentijdse manier, met nog frissere smaken. Met een stijlvolle presentatie van de gerechten maakt hij met veel plezier de culinaire beleving compleet.

Kira Wallé

Gastvrouw

Geboren en getogen in Amsterdam kwam Kira al vroeg in aanraking met de horeca. Als klein meisje liep ze rond in het café waar haar moeder werkte en zo ontwikkelde zij een ware passie voor het vak. Kira werkte op plekken als Restaurant Envy, Café Rijsel in Amsterdam en Graanmarkt 13 in Antwerpen. Met Niek verhuisde ze naar Zwolle en samen begonnen ze aan Het Buitenhuys avontuur. Met haar warme uitstraling en uitgebreide kennis van gerechten en wijnen bezorgt ze je graag een onvergetelijke avond bij Het Buitenhuys.