Het Buitenhuys

Keuken

Voor kleine hap en grote trek

Onze keuken laat zich niet gemakkelijk in een paar woorden samenvatten. We zijn een restaurant waar je heerlijk gaat dineren als je grote trek hebt. En we zijn een gezellige plek waar je na een paar drankjes wel zin krijgt in een kleine hap of een aantal borrelhapjes. Kortom, we laten ons niet graag in een hokje duwen. Je kunt op meerdere momenten en tijdens meerdere gelegenheden van (en met) ons genieten. De rode draad: gerechten die het midden houden tussen een voorgerecht en een hoofdgerecht.

Probeer meerdere gerechten

Ook op culinair gebied kiezen we echt voor een eigen koers. Bij Restaurant Het Buitenhuys krijg je geen menukaart met voor-, hoofd- en nagerechten, maar met gerechten. Je bepaalt zelf wat en waar (terras, bar of aan een tafel) je eet, maar ook hoeveel. Het geeft je de gelegenheid meerdere, heerlijke gerechten te proberen. Veelal met een culinaire verwijzing naar onze wortels in Salland. Pas als je één gerecht hebt gehad, bepaal je of er nog één wilt proberen. Vrijheid blijheid!

Koken op hout

Bij Het Buitenhuys draait het allemaal om beleving. Daarom geven we je letterlijk een kijkje in de keuken. Je kunt met eigen ogen zien hoe jouw gerecht(en) worden bereid op een prachtige Zuid-Afrikaanse braai. Kleine gerechten met een grootse smaak en ook nog eens warmte, sfeer en gezelligheid!

Waar ga je zitten?

De klant is koning. Niet alleen bepaal je zelf hoeveel gerechten (en in welk tempo) je wilt proeven, je mag ook zelf een plek uitzoeken. Gewoon aan een tafeltje, bij mooi weer op het terras of heerlijk aan de bar; het kan allemaal!